WIE ZIJN WE

Tafeltennisclub

TTC Zomergem staat voor sportiviteit, openheid - en leute maken.

Wil je deel uitmaken van de meest enthousiaste en verslavende sportclub uit de buurt: steeds welkom!

Met onze 4 ploegen in de volwassenencompetitie, staan wij open voor eenieder.

Geschiedenis

1975

Beginjaren in Sportcentrum Den Boer.

In 1975 werd in de wijk “Den Boer” een zwembad met sporthal gebouwd. Al vrij snel werd hier onze tafeltennisclub gesticht. In de eerste jaren werd er op 3 tafels gespeeld in de huidige spinningzaal. Op het einde van de zaal stond toen een bar die tijdens de speeluren werd uitgebaat door de club.
Door de snelle aangroei – voornamelijk door jeugdspelers – werd dit zaaltje veel te klein en werd er verhuisd naar de grote zaal beneden (de huidige “zaal 1”). Hier werd de jeugdwerking verder uitgebouwd en werd er ook gestart met competitiewedstrijden. Tijdens de speeluren werd door de club er een bar uitgebaat in de huidige materiaalruimte.

1982

Verhuis naar Vaart Rechts 24.                       

In 1982 zocht en vond de club een eigen stek om in te spelen. Een deel van het gebouw waar er vroeger een textielbedrijf actief was, werd door vele helpende handen van de leden een speelruimte ingericht waar er plaats was voor een 7-tal tafels en een gezellige bar mocht uiteraard ook niet ontbreken.
In deze periode kende de club zijn grootste groei – mede dankzij het feit dat Jean-Michel Saive in deze jaren veelvuldig de tafeltennissport in de belangstelling bracht door nummer 1 van de wereld te worden in een sport welke voorheen steeds door China werd gedomineerd.
Dit had als resultaat dat er tot 8 ploegen aantraden in de herencompetitie. Ook werd er in bepaalde seizoenen 3 jeugdploegen ingeschreven en enkele jaren was er ook zelfs een damesploeg actief.
Naast de groei in aantal leden gingen ook de sportieve prestaties in stijgende lijn. Al vrij snel werd er doorgestoten naar de hoogste provinciale reeks.
De eigen zaal zorgde naast de sportieve groei van de club vooral ook voor een legendarische clubsfeer.

2007

Verhuis naar Blauwerstraat (Oude Brandweerkazerne).

Door de onzekere toestand van het huurcontract van het lokaal aan de Vaart Rechts, was de club op zoek naar een andere zaal. Toen de gemeentelijke brandweer van Zomergem verhuisde naar een nieuwe locatie, werd er verhuisd naar de oude brandweerkazerne. Weer werd door de vele helpende handen een speelzaal met plaats voor 6 tafels ingericht en de bestaande brandweerbar werd volledig gerenoveerd.

2014

Verhuis naar Hofbouwstaat (Oude Oepites)

In 2014 verhuisde de KSJ naar een nieuw gebouw, en werd er nogmaals verhuisden werd "de Oude Oepites" volledig omgetoverd door de leden tot een gezellige tafeltennisclub.

BESTUUR

PETER DE CRAENE

Ondervoorzitter

KRISTOF CREËL

Penningmeester

KENNETH DE GUCHTENAERE

Webbeheerder

DIDIER ONGENAE

Competitieleider

YVES DE MITS

Bestuurslid

KOEN DE MEYER

Bestuurslid

MATTHIAS BASTIAEN

Penningmeester

BO VAN DE VEIRE

Secretaris

Volg ons via sociale media